Największym naszym atutem na weselach oraz imprezach jest Mojito, wydajemy ten drink w bardzo dużych ilościach .
Naszą tajemnicą jest dobór odpowiedniej ilości i jakości mięty którą stosujemy w drinkach od kwietnia do listopada
4 rodzaje mięty oraz limonki, które uzupełniają się aromatem i smakiem -są bardzo ważnym czynnikiem który pozwoliły nam stworzyć zadawalające Mojito
Moją pasją jest ogrodnictwo, uprawa winorośli ,wytwarzanie win wytrawnych z klasycznych szczepów ( riesling, dornfelder) a że są to naczynia niejako połączone to zacząłem dążyć do perfekcyjnego wykonania Mojito.
Mojito …( cukier, mięta, limonka , rum, woda, lód kruszony ) wydaje się proste ?? około 10 000 wydanych Mojito i co ?? i mimo że już podaję optymalne Mojito to nadal eksperymentuję i dokupuje nowe odmiany mięty szukając tego idealnego:)
Połącznie limonki z miętą jest tutaj najważniejszą tajemnica, którą miętę ugnieść aby nie dała posmaku goryczki a którą podać na lodzie dla aromatu .
Za pierwowzór mojito uważa się napój pity przez szesnastowiecznego angielskiego korsarza, kapitana Drake’a. Zwykł on pijać tafię – alkohol uzyskiwany z trzciny cukrowej, z dodatkiem soku z cytryny i mięty. Moment, w którym tafię zastąpił rum, to narodziny prawdziwego mojito. Powstanie tego drinka warunkował rozwój techniki destylacji rumu. Ten główny składnik drinka został po raz pierwszy uzyskany najprawdopodobniej na wyspie Barbados. Coraz klarowniejszy, mniej mętny i mocniejszy rum stał się w XVII i XVIII w. jednym z najważniejszych dóbr handlowych obu Ameryk i przyczynił się do popularyzacji mojito. Dzisiaj mojito to jeden z najsławniejszych drinków na świecie.
Ten wpis został dodany 12 czerwca 2016 o godzinie 00:44